SV Schalkhaar ging zaterdagavond hard onderuit tegen zaterdag eerste klasser CSV uit Apeldoorn. Een dikke nederlaag voor de mannen van Marcel Geestman, al lag dit de eerste 20 minuten zeker niet in het verschiet.

Sterker nog; het eerste deel van de wedstrijd was leuk om te bekijken, met fris en aanvallend voetbal over beide flanken zette SV Schalkhaar de tegenstander regelmatig goed onder druk, echter tot uitgesproken kansen kwam het nauwelijks. SV Schalkhaar miste een handvol, normaal gesproken basisspelers vanwege blessures, schorsing en ziekte.

Na 23 minuten spelen zorgde een misverstand tussen de laatste linie en keeper tot een onnodige 0-1. Daarna kreeg SV Schalkaar de mogelijkheid om langszij te komen. Linkerspits Sidar Günesli zag een verrassend schot in de korte hoek nog net uit het doel geranseld worden door keeper Daan Bredewolt. Een doelpoging van Milan te Riele verdween net aan de verkeerde kant van de doelpaal.

De thuisploeg moest al vroeg wisselen, want spits David Klopman kon niet verder vanwege een opspelende blessure.

Na een half uur spelen werd een bal pardoes in de voet gespeeld bij de goed spelende spits Nigel Michels, zoon van assistent trainer en oud voetballer Jan Michels. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en bracht de onnodige 0-2 op het scorebord. Nog voor rust werd de wedstrijd volledig uitgespeeld door CSV Apeldoorn door nog twee keer doeltreffend te zijn, waarbij de thuisploeg teveel ruimte gaf aan de tegenstander.

Na de rust viel er voor de thuisploeg geen eer meer te behalen en combineerde CSV Apeldoorn diverse keren door de SV Schalkhaar defensie. Ook de vele wisselingen bij de thuisploeg leidde niet tot een ommekeer. In dit bekertoernooi zijn vanaf dit seizoen 5 wissels toegestaan, in de competitie zal dit weer als vanouds zijn, maximaal 3 keer wisselen.

Bij SV Schalkhaar maakten jonge spelers Taco Oldenhof en Luuk Leemkuil hun debuut in een officiële wedstrijd.

Volgende week zondag wacht er weer een wedstrijd van formaat: SV Schalkhaar zal haar tweede bekerwedstrijd spelen in Gendt. Dan is eersteklasser de Bataven gastheer van SV Schalkhaar.