Het Pepe Jacome toernooi is een meerdaags voorbereidingstoernooi bij FC RDC. De club op Borgele eert daarmee zijn vrijwilliger via de getrouwe Pepe Jacome. De halve finales zijn gespeeld: zaterdagmiddag is de finale tussen De Gazelle en gastheer FC RDC.

De eerste wedstrijd was afgelopen dinsdag, de eerste testcase ook voor trainer Jacob Ensing. Met nog niet alle spelers terug van vakantie startte de Deventer oefenmeester met een 3-3 gelijkspel tegen Lettele. Omdat er echt een winnaar benodigd is, volgde er een shoot-out serie. Daar kwam FC RDC als winnaar uit (3-2) en dus spelen ze zaterdag de finale.

De tegenstander in die finale is Gazelle dat donderdagavond met 2-1 won van Schalkhaar 2. Gazelle kwam eerst wel op achterstand tegen het team uit Schalkhaar. De reserve eerste klasser opende de score na een verdedigingsfout en een heerlijke lob. Gazelle kwam, met name in het laatste deel, erg sterk terug en dwong vlak voor tijd de winnende treffer af via een strafschop.

Daarmee speelt Schalkhaar dan zaterdag tegen Lettele om de derde plek. Aanvang van die kleine finale is om 12:30 uur. Om 15:00 uur zal er worden afgetrapt voor de finale tussen Gazelle en FC RDC.

De finaledag zal worden omlijst met muziek van een DJ en voor de catering zal er een speciale hoek ingericht worden waar heerlijke snacks/hapjes genuttigd kunnen worden. Denk hierbij aan Turkse pizza, kipsaté, gehaktballen, etc.

Ook is er weer een leuke verloting waarbij prachtige prijzen gewonnen kunnen worden. Tegen 17:00 uur zal er bekend zijn wie vv Holten aflost, want die wonnen vorig jaar de eerste editie van dit meerdaagse voorbereidingstoernooi op Sportpark Borgele.