Colmschate moest voor speelronde 9 naar Apeldoorn, waar Robur et Velocitas als tegenstander wachtte. Robur, altijd een jonge goed voetballende ploeg, had de eerste 45 minuten geen kind aan Colmschate.

Het strijdplan was vooraf duidelijk: de duels aan gaan met de tegenstander. Colmschate liet zich echter op alle fronten aftroeven, ging de duels niet aan en ook de tweede ballen werden niet veroverd. Robur walste over de geelhemden heen en stond na 45 minuten spelen op een 5-0 voorsprong.

In de rust werd er vooral verteld om de schade te beperken en eventueel zelf nog wat te creëren. De 2e helft werd er wel veel beter gevoetbald en werden de duels wel gewonnen. Dit kwam natuurlijk ook doordat Robur het allemaal wel goed vond. Uiteindelijk resulteerde dit in een doelpunt van Colmschate. Hidde Hekkert rondde bekwaam af na een mooie aanval van Colmschate, 1-5.

Vijf minuten later maakte Robur met een prachtig afstandsschot de 6-1. In zo’n wedstijd vliegen dan opeens ook de mooiste schoten erin. Waar normaal dan de koppies naar beneden gaan en wellicht de uitslag nog groter word, was dat deze wedstrijd gelukkig niet het geval. Colmschate bleef wel voetballen en drong Robur in de 2e helft achteruit.

Na wat kleine mogelijkheden voor Van ’t Hof en Biesterbosch kwam de 2-6 in de 70ste minuut op het bord te staan. Van ’t Hof werd gevloerd in het strafschopgebied waarna hij zelf de gegeven strafschop nam. Hij liet de keeper kansloos. De 2-6 betekende ook de eindstand.

Colmschate gaf in de eerste helft niet thuis gaf en verloor daardoor de wedstrijd. Volgende week wacht thuis Overwetering.

Doelpuntenmakers: Hidde Hekkert en Jarmo van ‘t Hof