In een waardeloze ambiance, welgeteld drie bestuursleden van beide clubs samen en ergens een drietal verdwaalde CCW-toeschouwers in de bosjes, behaalde CCW een verdiende maar uiterst moeizame overwinning tegen een ploeg die ook niet echt uitblinkt in fantastisch voetbal, maar met een geweldige instelling te tegenstander tegemoet trad.

Bij CCW hadden kregen vandaag Sander Dokter en Isaac Kuipers een basisplaats toebedeeld, wat ten koste ging van Tim Alferink en Mika Simons, die beiden afgelopen week niet hadden kunnen trainen als gevolg van perikelen die momenteel heel Nederland in z’n greep houden.

Voetballend was CCW absoluut de bovenliggende partij, maar het wist maar zeer sporadisch iets van een opening te vinden in de zeer hechte verdediging van de thuisclub. Als er dan eens een gaatje gevonden werd, ontbrak het aan scherpte bij de voorwaartsen van CCW. Na twintig minuten deed zich pas de eerste mogelijkheid voor, het was Jari Simons die zich met een keurige individuele actie goed vrijspeelde, maar zijn schot ontbrak aan overtuiging en ging dan ook rakelings voorlangs.

Bij de spaarzame tegenstoten van de thuisclub was het echter ook wel alle hens aan dek om erger leed te voorkomen. Op slag van rust kwam kwam CCW dan toch op voorsprong: Bart Keurhorst werd op links goed aangespeeld en diens voorzet was op maat voor Isaac Kuipers die koelbloedig afrondde, 0-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft hetzelfde speelbeeld en na een 58 minuten werd Bjorn Hendriks op de rand van het strafschop onreglementair gestopt en was het Bart Keurhorst die de toegekende vrij trap op dezelfde wijze als in Voorst in het netje schoot, 0-2. Gezien het spelbeeld leek dit een veilige marge, maar amper vijf minuten na de 0-2 werd de achterhoede van CCW goed uitgespeeld en was het Jelle Niens die de thuisclub weer hoop gaf, 1-2.

Hierna leek het er op dat CCW ineens de regie een beetje kwijt was en de thuisclub het idee gaf dat er nog wat te halen viel vanmiddag, mede ook doordat CCW wel slordig omging met de geboden ruimte die het nu kreeg. Gelukkig voor CCW ontbrak de scherpte bij de thuisploeg in aanvallend opzicht en kon het de voorsprong toch over de streep trekken.

Aanstaande donderdag 8 oktober wacht de inhaalwedstrijd thuis tegen Sallandia en de zondag erop, 11 oktober, de thuiswedstrijd tegen Terwolde: twee ploegen die evenals CCW nog geen puntverlies hebben geleden. Helaas voor beide wedstrijden geldt dat er gespeeld moet worden zonder publiek.