ABS heeft voor het eerst sinds het seizoen 2013/2014 een thuisoverwinning behaald tegen Lettele. Na een overdonderende start kwam Lettele op karakter terug in de wedstrijd, maar kwam uiteindelijk tekort tegen een kwalitatief sterker ABS.

De start van ABS was een vervolg op de uitstekende wedstrijd tegen Haarle. Binnen 6 minuten kwam het op een 2-0 voorsprong door een verwoestend schot van Jaap Prinsen en een slimme kopbal van topschutter Jasper Broekhuis.

De snelle voorsprong leek ABS in slaap te sussen. Lettele won steeds vaker de duels, kreeg een aantal corners, echter de ijzersterke defensie van ABS gaf geen krimp. De eerste 25 minuten na rust nam ABS weer het initiatief en kwam in de 55e minuut op een 3-0 voorsprong door de sterk spelende Wessel Nikkels. Vervolgens werd vergeten Lettele de genadeloos toe te brengen. In de 65e min. kreeg Lettele hoop door een doelpunt van invaller Marijn Kleine Koerkamp (3-1). Dezelfde speler maakt in de 85e minuut ook de 3-2 waardoor de wedstrijd nog spannend wordt.

In de 90e minuut beslist uiteindelijk een attente Paul Roetert de wedstrijd (4-2). Een verdiende overwinning voor ABS dat het zichzelf onnodig moeilijk maakte, maar in de streekderby terecht de winst pakte.