ABS heeft door een overtuigende overwinning in de altijd lastige uitwedstrijd tegen Broekland de eerste periodetitel veroverd. Na een 0-3 ruststand werd het uiteindelijk een terechte 1-6 overwinning.

Na een aftastend begin kwam ABS in de 11e min. op een 0-1 voorsprong. Youri Meijer ontweek de buitenspelval en stelde Jasper Broekhuis in staat de score te openen. ABS bleef de bovenliggende partij, stond defensief als een huis en wist in de laatste 5 minuten voor rust tweemaal toe te slaan. Yannick Duteweert maakte tweemaal goed gebruik van prima voorbereidend werk van opnieuw Youri Meijer en Wessel Nikkels.

In het eerste kwartier na rust kwam Broekland beter in de wedstrijd. Desondanks kreeg ABS alleen voor het doel de kans op de 4-0, echter die werd gemist. In de tegenaanval was Broekland wel succesvol door Aron Schiphorst (1-3). ABS herstelde de organisatie en wist in de 66e min. de wedstrijd definitief te beslissen, nadat Jasper Broekhuis Stef Willemsen de gelegenheid gaf de 1-4 te maken. ABS rook de de periodetitel en wist door een zeer fraaie treffer van Stef Willemsen en een strafschop van Jasper Broekhuis de fraaie 1-6 eindstand op het scorebord te brengen.

Door deze overtuigende overwinning en de krappe overwinning van Holten op Heeten, kwam ABS in het bezit van de eerste periodetitel. Een fraaie bekroning op een uitstekende eerste competitiehelft, 10 overwinningen, 1 gelijkspel, 1 nederlaag, alleen het doel is en blijft het kampioenschap!