Robur et Velocitas won afgelopen zondag terecht van ABS, al hoewel de uitslag wel geflatteerd was.

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Robur op het programma. De laatste twee uitwedstrijden had ABS gewonnen waardoor er met vertrouwen vooruit gekeken werd. Beide ploegen begonnen rustig aan de wedstrijd en de eerste kans was voor ABS. Een voorzet van Youri Meijer kwam net niet aan bij Yannick Duteweert, anders had de 0-1 op het bord gestaan.

Beide ploegen waren in het begin aan elkaar gewaagd en eigenlijk uit het niets viel de 1-0 voor de gastheren. Een vrije trap werd eerst nog afgeslagen maar opnieuw ingebracht en hieruit viel de 1-0. Daarna had Robur een goede fase waarbij Jelmer Welgraven nog een goede redding had op een schot uit de tweede lijn. Ook zorgde een snelle vrije trap voor een hachelijke situatie voor het doel. Kort daarna volgt de 2-0 door een van richting veranderde vrije trap.

Daarna was het ABS dat een aantal keren via de zijkanten goed doorkwam echter leidde dit niet tot een doelpunt. Een aantal ballen waren net te scherp en een schot van Yannick werd goed gekeerd door de keeper. Vlak voor rust ook nog een penalty voor Robur, deze schieten ze binnen waardoor de 3-0 op het bord staat.

Direct na rust start ABS goed en Jaap Prinsen schiet een bal van ongeveer 25 meter binnen. Daarna probeert ABS door te drukken maar Robur verdedigd gegroepeerd en voor ABS is het lastig om door de verdediging heen te spelen. In de tweede helft krijgt ABS eigenlijk geen echte mogelijkheden meer om de aansluitingstreffer te maken.

Ongeveer 10 minuten voor tijd maakt Robur uit een fantastische omschakeling de 4-1 wat ook tevens de eindstand is. Al met al een wedstrijd waarin Robur op basis van een goede fase in de eerste helft de terechte winnaar is. De uiteindelijk 4-1 is wel geflatteerd.
Komende zondag speelt ABS thuis tegen Markelo. Aanvang 14:00uur.