SV Colmschate ’33 ging afgelopen zondag op bezoek bij het altijd stugge Beekbergen. VV Beekbergen is een nieuwkomer in de 3e klasse D en verzamelde 7 punten in de eerste 5 wedstrijden van het seizoen. Opvallend is het om te zien dat Beekbergen twee ploegen uit de top 5 van vorig seizoen punten afsnoepte. De thuisclub won van Overwetering (2-1) en speelde knap gelijk tegen Warnsveldse Boys (2-2). Je zou denken dat SV Colmschate ’33 gewaarschuwd is..

Niets bleek minder waar. Waar SV Colmschate ’33 nog wel een aardige eerste 10 minuten kent, zakt het daarna totaal door het ijs. Beekbergen is simpelweg beter, feller en gemotiveerder dan de gasten uit Colmschate. De eerste goede kans is dan ook voor VV Beekbergen. Na een strakke corner bij de 2e paal die wordt terug gekopt door Cas Mulder lijkt de spits van Beekbergen de bal binnen te kunnen knikken. Hij mikt echter op een verdediger die op de doellijn staat, waardoor de stand 0-0 blijft.

Daarna volgt er een grote kans voor Joeri Denekamp. Aan de linkerkant wordt hij vrijgespeeld en staat hij schuin voor doelman Yoel Finke. Joeri Denekamp mikt de bal vlak voor het doel langs. SV Colmschate’33 leek maar niet uit de vrije val te komen, en vlak daarna is dan ook de volgende kans voor Beekbergen een feit. Na een overtreding op de rand van de 16 meter is het Colin Jack die mag aanleggen voor een vrije trap. Hij schiet de bal hard richting het doel, maar het is Yoel Finke die de bal onder de lat vandaan tikt.

Vlak daarna komt dan Beekbergen toch op een dikverdiende 1-0 voorsprong. In de 34e minuut werd er (opnieuw) een domme overtreding gemaakt rondom de zestienmeter. Het is Colin Jack die opnieuw mag aanleggen, en deze keer de bal onberispelijk in de linkerbovenhoek schiet: 1-0. Een fantastische vrije trap, en dikverdiende voorsprong voor de thuisclub.

Dan breekt de 39e minuut aan. Na een goede steekpass van de nummer 10 van Beekbergen staat Joeri Denekamp helemaal vrij voor Yoel Finke. Hij wilt de bal langs Finke schieten, maar het is de doelman die als winnaar uit de strijd komt. De eerste kans voor SV Colmschate’33 komt in de 45e (!) minuut. Aan de linkerkant wordt Lars Kamperman Leferink vrijgespeeld. Hij draait de bal hard voor de goal en het is zijn broertje Jard Kamperman Leferink die de 1-1 lijkt binnen te koppen. Hij kopt echter voor het doel langs, en zo blijft het 1-0 bij rust.

Dit is een tussenstand waar SV Colmschate ’33 heel erg blij mag zijn. Het is doelman Yoel Finke die zeker 2 doelpunten voorkomt. Dat er in de rust de nodige dingen zijn gezegd door hoofdtrainer Rowdy van der Hoop en een aantal spelers werd in de tweede helft wel duidelijk.

Een heel ander SV Colmschate ’33 betrad het veld in de tweede helft. De ploeg kwam gretig uit de kleedkamer. Dit resulteerde in de 50e minuut tot de 1-1. Aan de linkerkant is het Lars Kamperman Leferink die de ruimte in gaat, en een goede actie maakt. Hij draait naar binnen, en schiet de bal van een meter of 25 schuin van de goal strak in de rechterkruising: 1-1! Een fantastisch doelpunt! Dit was een positieve ommekeer voor de gasten uit Colmschate. De ploeg toont meer energie, meer wil om de duels te winnen, en weten elkaar makkelijker te vinden. Daarnaast geven de gasten nog maar één ‘’mogelijkheid’’ weg. Een mislukte voorzet wordt door de uitblinkende doelman Yoel Finke onder de lat vandaan getikt. De corner die daarop volgt is het omslagpunt in de wedstrijd.

Yoel Finke plukt de corner uit de lucht en streept de bal over de verdediging heen van Beekbergen. De doelman van Beekbergen schat deze bal helemaal verkeerd in en het is Stan Haitsma die de bal in een leeg doel kan schieten: 1-2. Een fantastische assist van doelman Yoel Finke die dus keepend en voetballend van meerwaarde is voor SV Colmschate ’33. Na deze 1-2 gaat Beekbergen opportunistisch de lange bal spelen, maar de verdediging van Colmschate laat zien dat het de 2e helft wél bij de les is. Er wordt geen mogelijkheid weggegeven, en de 1-3 is sneller in beeld dan de 2-2.Eerst is het Cali Daniel die alleen voor de keeper hard tegen de keeper aanschiet. Daarna is het Dean ter Stege, die na 4 weken blessureleed weer zijn rentree maakte, die verwoestend uithaalt. Opnieuw is het de doelman van Beekbergen met een knappe redding.

In de 94e minuut valt het duel dan toch in het slot. Na een goede combinatie tussen Lars Kamperman Leferink en Noah Patty is het de laatste genoemde die met een knappe pass de sterk ingevallen Kevin Bierman bediend. Kevin Bierman laat zien dat hij het scoren nog niet verleerd is. Hij neemt de bal knap aan en schiet onberispelijk raak: 1-3.

SV Colmschate ’33 wint opnieuw weer, en staat nu met 15 punten uit 6 wedstrijden bovenaan de ranglijst. De meegekomen supporters zagen een helft van twee uitersten. Een hele matige 1e helft, en een goede en geconcentreerde 2e helft.

Volgende week speelt SV Colmschate ’33 op het eigen sportpark De Vijfhoek de derby tegen ABS Bathmen. ABS boekte afgelopen zondag hun eerste overwinning en dit was een knappe. In Diepenveen werd er een 2-3 overwinning geboekt.

13-11-2022, 14.00: SV Colmschate ’33 1 – ABS 1